TTouch® voor andere dieren

Tellington TTouch ® is te gebruiken voor álle dieren. De methode leert je om je in te leven in een diersoort, oog te hebben voor zijn of haar individuele behoeften en je af te stemmen op wat het dier nodig heeft. Daardoor kun je Tellington TTouch® altijd inzetten.

Katten: Vaak wordt het gedrag van katten dat problemen geeft veroorzaakt door angst, onrust en ongemak bij de kat. Met TTouch® kun je de kat helpen zijn balans te vinden, zich te ontspannen en het prettig te vinden bij mensen te zijn.

Vogels: Het hanteren van vogels geeft vaak stress. Door het inzetten van TTouch® ontstaat er rust en vertrouwen tussen mens en dier en wordt de omgang meer ontspannen.

Koeien: Er zijn studies gedaan waarbij koeien behandeld werden met TTouch® en vervolgens veel rustiger en makkelijker waren.

Konijnen en knaagdieren: Ook al zijn deze dieren vaak aangeschaft om mee te knuffelen, echter dit vinden ze gewoonlijk niet aangenaam. Door TTouch® te gebruiken kunnen de dieren wel leren dat aanraken ook prettig kan zijn.

Door kinderen hierbij te betrekken kun je hen meer leren over de behoeften van het dier en hoe deze met respect te benaderen.

Eigenlijk profiteren alle dieren ervan om geTToucht te worden. Ook slangen, hagedissen, wilde dieren die bv aangereden en gewond zijn, dierentuindieren die behandeld moeten worden door de dierenarts, zij allemaal worden ontspannen van TTouch.