TTouch® voor honden

De Tellington TTouch® Methode is geschikt voor alle honden, ongeacht leeftijd, functie, ras en opleidingsniveau.

Het effect van werken met deze methode is:

* De fysieke, mentale en emotionele balans wordt gestimuleerd
* De relatie tussen mens en hond verbetert en wordt harmonischer
* We werken vanuit rust waardoor het leervermogen vergroot
* De mens leert de taal van de hond begrijpen
* De hond wordt socialer in de omgang met andere honden

Tellington TTouch® zorgt voor een goed onderling contact gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Zij is een bijzondere goede hulp bij angst, pijn, agressie, blessures en gewrichtsproblemen.

De Tellington TTouch® Methode gebruikt verschillende technieken:

TTouches: een heel lichte, zachte, maar diep werkende aanrakingen
Grondwerk: Leiden over, door en langs hindernissen de ‘playground of higher learning’
Hulpmiddelen: Tuigen, lijnen, bandages ("bodywraps")
Visualiseren: Je goed voorstellen wat je van en met je hond wilt.

TTouches

Er zijn een heel aantal verschillende TTouches: een lichte één en een kwart draaibeweging, lifts en slides (strijken) en zacht bewegen van bv de poten, de oren of de staart.
De TTouches brengen evenwicht in hoofd en lichaam.
Ze vergroten het lichaamsbewustzijn en kunnen het zelfgenezend vermogen van het lichaam verserken. TTouches kunnen ingezet worden ter ondersteuning van de behandelingen van dierenartsen en fysiotherapeuten, maar vervangen deze niet.

Grondwerk

Bij het grondwerk wordt de hond over, door en tussende hindernissen van het grondwerkparcours geleid. Deze grondwerkoefeningen noemen we de "Playground of higher learning".
Het werken met deze hindernissen spreekt het evenwichtsorgaan, de gevoeligheid en de ruimtelijke waarneming aan. Het verbetert daardoor de coördinatie en lichaamsbewustzijn.
De eigenaar leert hierbij duidelijk en zelfverzekerd te leiden, met lichte signalen die de balans van de hond stimuleren.

Hulmiddelen

Bandages die op verschillende manieren om een hond heen geslagen worden helpen de hond meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Bij situaties waarin de hond onrustig of angstig is kan dit helpen bij het kalmeren en emotionele balans vinden.
Tuigen die we gebruiken zijn afgestemd op het hondenlijf waarbij optimale beweging mogelijk is en zorgen voor veiligheid en duidelijkheid.
Lijnen en bewuste lijnvoering bieden veiligheid, structuur en sturing op een respectvolle manier.

Visualiseren

Bij het werken met TTouch® stem je af op wat de hond nodig heeft. Door je doel voor ogen te hebben en te visualiseren dat de hond en jij in goede harmonie samenwerken, schep je een respectvol kader waarbinnen je kunt er vele mogelijkheden zijn.
Alle oefeningen worden altijd individueel aan het mentale en fysieke prestatievermogen van hond en mens op dat moment aangepast